FAQ

Heeft u vragen over barcodes, het aanmaken of online bestellen ervan? Check onze meest gestelde vragen (FAQ). Mocht uw vraag er niet tussen zitten, dan horen wij het graag van u, zodat we u alsnog een antwoord kunnen geven.

Waarom EANbarcodemaken.nl

Aanbevolen door leveranciers en winkeliers in o.a. Nederland en België.

Welk type barcode heb ik nodig?

Er zijn tal van barcode types waar u uit kunt kiezen. Maar welk type heeft u nodig?

Een officieel barcodenummer aanvragen

Wij kunnen de streepjescode afbeelding voor u aanmaken. U heeft hiervoor echter een officieel barcodenummer nodig, dit is een uniek en geregistreerde cijfercombinatie.

Barcodes op producten

Barcodes komt u overal en op de meest uitlopende producten tegen, thuis, in winkels, op internet, waar u ook bent.

Barcode controlecijfers berekenen

Om uw barcodecijfers om te kunnen zetten in een barcodeafbeelding, hebben wij het complete barcodenummer nodig, inclusief controlecijfer.

Verschil tussen .EPS en .BMP bestanden + prijzen

Voordat u een keuze kunt maken, vertellen wij u graag over de verschillende tussen een .BMP en .EPS bestand.

Wat is een Quiet Zone Indicator

Het is extra veiligheid!

Barcode hoogte inkorten

De verhouding tussen de breedte en de hoogte van het symbool blijft altijd gelijk, ongeacht welke vergrotingsfactor wordt toegepast. De hoogte mag niet worden ingekort zonder daarbij de breedte aan te passen.

Kleine verpakking(en)

De meeste producten hebben een EAN13 symbool. Het kan voorkomen dat deze niet past omdat het product te klein is, bijvoorbeeld een pakje kauwgum. Hiervoor is het EAN8 symbool.

Verkleinen of vergroten

Theoretisch mag u het symbool tot 80% verkleinen en tot 200% vergroten. Dit wordt ook wel de minimale en maximale vergrotingsfactor genoemd.

Afmeting van de barcode

Wij leveren de op basis van de GS1 richtlijnen. Daarmee bent u verzekert van kwalitatief goede afbeeldingen en kunt u probleemloos uw producten op de markt zetten.

Kan ik mijn barcodeafbeelding printen?

Indien u zelf gaat printen, dan is het belangrijk dat u dit met een laserprinter doet. Een inkjetprinter is niet scherp genoeg waardoor de scanners niet in staat zullen zijn de barcode in te scannen.

Barcodeafbeelding en kleuren gebruiken

Uw barcode moet goed scanbaar zijn. Een scanner leest een barcode op basis van het kleurcontrast, dus hoe hoger het kleurcontrast hoe beter scanbaar.

Share:


Heeft u al een barcodenummer?

Barcode afbeelding aanmaken